Hirdetés

ARMADA alapokra épül a Nintendo 3DS?

Nemrég érdemes mondat hagyta el a Marvell elnök-vezérigazgatójának száját. Sehat Sutardja a cég második pénzügyi negyedévének eredményeit részletező konferencián elmondta, hogy az egyik partnerük hamarosan egy játékplatformmal jelentkezik, melyben egy ARMADA alapokra épülő processzor kap helyet. Bár konkrétan nem lett megnevezve a Nintendo, ám a közeljövőben csak a japán vállalat dob piacra olyan alacsony fogyasztású megoldást, ami ARM architektúrát alkalmaz.

A Nintendo 3DS nyár elején mutatkozott be, és a szemüveg nélküli 3D lehetősége számos kérdést vetett fel az alkalmazott hardverrel kapcsolatban. Azóta kiderült, hogy a Sharp fogja szállítani a kijelzőt, míg a grafikai megjelenítésről a MAESTRO modullal kiegészített PICA200-as mag gondoskodik. Persze a központi processzor esetében még találgatni sem volt érdemes, hiszen számos lehetőség állt a Nintendo rendelkezésére. Sehat Sutardja kijelentése alaposan leszűkítette a potenciális jelölteket, így majdnem biztos, hogy egy ARMADA egységet látunk viszont az új generációs kézikonzolban. Sajnos ennél többet senki sem tud, hiszen a Marvell rengeteg különböző CPU-t kínál az eltérő igényekhez igazodva, de valószínű, hogy az ARMADA 500-as vagy a 600-as megoldás lesz a befutó. Mindkét fejlesztés az ARM v7-es architektúrájára épül, és a VFP (vector floating point) egység v3-as verzióját alkalmazza. Az utóbbi versenyző alacsonyabb fogyasztást kínál, ami fontos szempont lehet a Nintendo 3DS esetében.

Meglehetősen erős alapokra építhet tehát a Nintendo új csodája. A hivatalos bejelentésig valószínűleg még várni kell, mivel az új kézikonzol pontos megjelenése még nincs megjelölve. Az eddigi információk alapján valószínű, hogy Japánban még az üzleti év vége előtt debütál a szerkezet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés