Hirdetés

Bemutatta új Neoverse platformját az ARM

A V2-es dizájn a nagy teljesítményt tartja szem előtt, és már készül is olyan lapka, ami kihasználja.

Az ARM még a 2018-as esztendő őszén leplezte le a Neoverse termékcsaládot, amelybe első körben az N1 és az E1 platformok kerültek, két éve pedig a V1 és az N2 platformok lettek leleplezve, amelyeket múlt tavasszal részletezett is a cég.

[+]

A vállalat most bemutatta a Neoverse V1 utódjának számító V2-t, ami a Demeter kódnevet viseli, és ARMv9 architektúrára épít, magával hozva ezzel bizonyos biztonsági képességeket. Az alapvető, teljesítményt növelő optimalizálások mellett a legnagyobb változás az L2 gyorsítótárat érte, amely 1 helyett immáron 2 MB-os lesz magonként, továbbá a megosztott, rendszerszintű gyorsítótár akár 512 MB-os is lehet.


[+]

A memóriavezérlő tekintetében DDR5 és LPDDR5 között választhatnak az ügyfelek, továbbá az AMBA CHI fabric mellett elérhető a CXL 2.0-val és a UCIe szabvánnyal való kompatibilitás is, ha ezek fontosak az adott lapka szempontjából. A PCI Express 5.0-ra az ARM külön nem tér ki, de természetesen ezt a partnerek önállóan be tudják építeni, és alapvetően a brit tervezőcég arra számít, hogy meg is teszik majd.

A Neoverse V2 magok az NVIDIA Grace kódnevű processzorában mutatkoznak be.


[+]

A távlati terveket tekintve az E2 platform is megérkezhet idén, amely Cortex-A510-es magokat használ a fentebb említett memória- és interfészszabványokkal, míg a következő körben érkező megoldások CXL 3.0-ra és PCI Express 6.0-ra váltanak, de ezt leghamarabb jövőre teszik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés