Hirdetés

Archos Arnova 8b G2 tablet – befér 150 dollár alá?

Az Archos legjobb fegyverténye tabletes fronton mindig is az volt, hogy a pénztárcabarát árkategóriában is életképes és aránylag minőségi termékeket tudott felsorakoztatni. Úgy tűnik, hogy ezt a jól bevált gyakorlatot nem is akarják megváltoztatni, ugyanis frissen bejelentett tabletjük, az Arnova 8b G2 is valahol az alsóbb szegmensekben próbál majd hódítani. Igaz termékpalettájukon néhány hónapja már megtalálható egy nagyon hasonló szerkezet, az Arnova 8 G2, mely a képességeket tekintve szinte megegyezik az újdonsággal, a külső megjelenése azonban már kevesebb rokonságot mutat.


[+]

A legszembetűnőbb eltérés a két modell között, hogy a 8b esetében elhagyták a kijelző mellett elhelyezkedő hardveres gombsort, mely arra enged következtetni, hogy egy modernebb Android variáns munkálkodik a gépen. A specifikációban viszont sajnos csak a jó öreg Android 2.3 (Gingerbread) olvasható, de azért a remény még nem halt meg, hátha a közeljövőben tervbe van véve az operációs rendszer frissítése, mondjuk Android 4.0-ra (Ice Cream Sandwich). A fedélzetén egymagos, 1 GHz-en ketyegő ARM Cortex-A8-as SoC munkálkodik 512 MB memóriával karöltve, a háttértár pedig alapból 4 vagy 8 GB lehet, és ez a kapacitás microSD szabványú memóriakártyával bővíthető. Ez a teljesítmény ma már elég szerénynek mondható, de az alapvető multimédiás és online igényeket gond nélkül kielégít, a gyártó állítása szerint a rendszer a Full HD-s videókkal is elboldogul.


[+]

Komoly filmekkel kínozni persze aligha lenne értelme, hiszen HDMI kimenettel nem rendelkezik, 8”-es kijelzője pedig csak 800x600 pixel felbontású. A panel érintésérzékeny, az viszont opcionálisan választható, hogy mindez kapacitív vagy rezisztív legyen, vagyis az Archos azokra is gondolt, akik inkább a bökdösős stylusos bevitelt preferálják. Vezeték nélküli kommunikációról egy IEEE 802.11b/g adapter gondoskodik, de micro USB 2.0-s aljzatába – egy átalakító kábel segítségével – 3G-s modem, külső adattároló és más periféria is csatlakoztatható.

Az Archos Arnova 8b G2 tablet pontos vételára még ismeretlen, de tekintve, hogy a nagyon hasonló Arnova 8 G2 már 149 dollár környékén is fellelhető, így remélhetőleg a „b” variáns is hasonló árcédulával fog majd a boltok polcaira kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés