Hirdetés

Arany és szénszál a Silverstone házban

Modder körökben különösen kedvelt a Silverstone TJ07-es háza, amelyet többek közt jones965 is remekül átalakított. Mondhatni minden elképzelhető variációt megcsináltak már belőle, de azért most is akad olyan, minek láttán lehet az asztal alá bújni leesett állunk keresgélésére. A modderek kedvenc nemzetközi gyülekezőhelyén, a bit-tech.net fórumán Sassanou néven tevékenykedő modder saját verziójában az aranyra és szénszálra, pontosabban ezek utánzatára esküszik.

Rengeteg nagyszerű mod indult erről az alapról
Rengeteg nagyszerű mod indult erről az alapról

Munkanaplóját még 2011 végén indította, akkor az Asus Maximus IV Extreme alaplapja, Intel Core i7-2600k processzor, 8 GB G.Skill Ripjaws memória, 1200 wattos Be Quiet! táp és három GeForce GTX 480 került a rendszerbe. Természetesen a CPU-ra és a VGA-kra vízhűtés került.


forrás: bit-tech.net [+]

Az átépítés a "kevesebb több" elvet követve minimalmod stílusban zajlott, és nem volt túl radikális, az eredmény, ami ennek ellenére mégis nagyon látványos lett. A homlokzat jelentős részére szénszálat imitáló fólia került finom aranyszínű rácsos betéttel. Szinte magától érthető volt a hatalmas oldalablak és a ház aljába épített óriási, négy darab 120 milliméteres ventilátorral ellátott radiátor.

Első fázis SLI-vel
Első fázis SLI-vel - forrás: bit-tech.net [+]

Minden komponensen, a vizesblokkokon, a memóriamodulokon, a ventilátoron, de még az SLI hídon és az alaplap bordáin is visszaköszön az aranyozás, a többi felületre pedig az előlapon és oldalfalakon is látható szénszálat idéző fólia került, amihez szépen illik az ezüstszürke váz és a tetőablak.

Második fázis CrosFire-rel
Második fázis CrosFire-rel - forrás: bit-tech.net [+]

A jó modder sosem készül el a házával, így az arany-karbon csodánál is jött a második fázis, amikor is a korosodó GeForceokat három Radeon HD 7970 váltotta. A másik komoly változást a vízhűtés csöveinek kiegyenesítése jelentette. Nem, nem sör áramlik bennük! További részletek (angol nyelven) és rengeteg kép a bit-tech.net fórumán található.



forrás: bit-tech.net [+]

Előzmények

Hirdetés