Hirdetés

The Beast – bestiális konfiguráció rekordra hangolva

Ezúttal a francia blogok között akadtunk egy olyan rendszerre, amelynek modding értéke talán nem a legnagyobb, de a brutális konfiguráció és az igényes összeállítás mégis figyelemreméltó. Az alapot egy Xigmatek Elysium teljes méretű torony adta, amely már önmagában is tiszteletet parancsoló építmény, ideális környezet arra, hogy csúcshardverekkel tömjük tele. A készítő, Sassanou számára az volt a cél, hogy egy olyan gépet készítsen, ami akár rekordok megdöntésére is alkalmas, mégis egy komplett, élhető egység legyen, ne egy kusza tesztpad.


(forrás: HardWare.fr) [+]

A méretes házba egy EVGA SR2 alaplapot épített, aminek egyedisége, hogy két processzor befogadására képes, jelen esetben két Intel Xeon 5620 felel a kiemelkedő számítási kapacitásért, mellettük 12 GB-nyi G.Skill memória ketyeg 2133 MHz-en. A grafikus teljesítményt se bízta a véletlenre, négy darab HD 7970-es videokártyát gyömöszölt a rendszerbe CrossFire-be kötve. Az operációs rendszer és a programok betöltésének sebességéért 2 db, RAID 0-ba kötött, 240 GB-os Kingston HyperX 3k felel. A teljes számítógépet egy 1500 wattos Cooler Master Silent Pro táplálja, itt végre nem úri hóbort a kilowatt feletti PSU, a komponenseket elnézve nagyon is szükség van az irdatlan erőre.


(forrás: HardWare.fr) [+]

Mint már említettük, a cél egy élhető rendszer készítése volt, aminek egyik fontos pillére a hűtés és annak zajszintje, sem az orkán erejű szél, sem a nitrogénes fagyasztó nem alkalmas a mindennapi együttélésre. Ezért a vízhűtés az egyetlen megoldás, amit komolyan is vett, hiszen a processzorokat, memóriákat és a videokártyákat is magában foglalja a hűtési kör. Ekkora hőmennyiséget nem egyszerű kordában tartani, jelen esetben egy 480-as és egy 1080-as Phobya radiátor végzi a feladat oroszlánrészét, előbbi a ház elejében magasodik, utóbbi a ház másik oldallapján kapaszkodik. Az 1080-as hőcserélő sajnos nem látszik a képeken, de méretét jól szemlélteti, hogy felületén 9 x 120 mm-es ventilátor (3x3) pörög. A blokkok WB gyártmányúak, de számos egyéb alkatrészre is szükség volt egy ilyen komplex és méretes folyadékhűtéshez.


(forrás: HardWare.fr) [+]

A roppant konfiguráció ellenére példás rend uralkodik belterében, megjelenését pedig piros-fekete színvilággal, egyedi előlappal és karbonmintás takaróelemekkel igyekezett egyedivé tenni. A bestia például 13292 pontot produkált 3DMARK 11-ben, amely a teljesítés pillanatában a világranglista 6. helyéhez volt elegendő, vagyis tényleg egy bajnok masinát sikerült építeni. További eredmények, az átalakítás részletei és rengeteg plusz információ a részletes, francia nyelvű munkanaplóban olvasható.


(forrás: HardWare.fr) [+]


(forrás: HardWare.fr) [+]


(forrás: HardWare.fr) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés