Hirdetés

Áprilisban jön a skálázható Xeon sorozat frissítése

A Cascade Lake a HEDT szintre is lejön, méghozzá Cascade Lake-X néven.

Az Intel még az előző évben jelentette be a Cascade Lake-AP kódnevű fejlesztést, ám ennek egészen magas a fogyasztása, így leginkább a Xeon Phi helyére pályázik. A szerverpiac jobban érdeklődhet az aktuális, Skylake-SP lapkákra épülő, skálázható Xeon sorozat frissítése iránt, amely a Cascade Lake-SP kódnevet viseli, és 14 nm-es node-on készül.

Az Intel dolgaiban jellemzően járatos, momomo_us néven tevékenykedő Twitter felhasználó információi alapján erre nem is kell sokat várni, ugyanis már áprilisban érkeznek az LGA3647-es tokozású Cascade Lake-SP modellek, amelyek a magszám tekintetében nem igazán különböznek a Skylake-SP generációtól, viszont korrigálják az eredeti fejlesztés egyik nagy problémáját, vagyis a támogatott rendszermemória szűkös kapacitását. Régebben már irtunk róla, hogy a Cascade Lake esetében a nem limitált processzorok 3840 GB-nyi memóriát kezelnek majd. Ez úgy jön ki, hogy hat darab 128 GB-os DDR4-es modul mellé szintén hat darab 512 GB-os Optane DIMM-et kell alkalmazni. Ilyen kiépítésben 768 GB-nyi gyors, felejtő memóriát kap a szerver, a maradék 3 TB pedig tárolásra optimalizált, nem felejtő memória.

A Computexen kerül bejelentésre a 14 nm-es eljárásra építő, Cascade Lake-X kódnevű fejlesztés, vagyis az LGA2066-os foglalat is kap egy frissítést az októberi ráncfelvarrás után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés