Hirdetés

Apogee -- Alaplapok Chaintech módra!

A jövőben még sokat fogtok hallani a Chaintechről, kedves olvasók! Történt ugyanis, hogy Apogee alaplapjaik bemutatójára személyesen is meghívták a prohardver stábját, hollandiai "főhadiszállásukra"... és nem fukarkodtak az információkkal, így a lehető legközelebbről, a lehető legautentikusabb személytől, a Chaintech alelnökétől tudtunk meg mindent.

Kétségtelen, hogy az alaplap-gyártók most nehéz időket élnek. Recesszió van, mely az egész iparágat érinti, ráadásul tényleg annyian gyártanak már alaplapot, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Érthető, hogy egy ilyen helyzetben talán a legfontosabb dolog, hogy a gyártó valahogyan meg tudja különböztetni magát a többiektől. "Termék-differenciáció". A CeBIT-en például mindenki meglepődött az Abit IT7 és AT7 lapjain, melyek szakítottak a régi hagyományok zömével (úgy mint PS/2 port, például), "kilógtak a sorból".

Nos, ha valaki eztán az Apogee, a Summit, vagy netán a Zenith neveket hallja, jól teszi, ha szintén valami extravagáns dologra asszociál... és bár jómagunk is emlékszünk a "DOS-os éra" több olyan játékára, melyet az Apogee (kiadó) cég neve fémjelezett, most eldobjuk ezt a szálat. Ha Apogee, akkor Chaintech. Mi még?

Barna színű nyák, sárga vagy zöld PCI slotok (attól függően, hogy az alaplap AMD, vagy Intel platformra készült), 24 karátos arannyal bevont chipset hűtő, a lehető legteljesebb tuning opciók tárháza a BIOS-ban, Thiz Linux szoftver (teljes Linux csomag), C-Box (3.5"-os front panel USB és audió csatlakozókkal, szükség esetére 5.25"-os átalakítóval!), Body Theater (4.1-es "pszeudo surrond" fülhallgatók), Round Cable (lásd a kábeleket lent!), csak hogy pár varázsszót említsünk. Ezek ráadásul mind-mind standard tartozékai bármely Apogee szériájú alaplapnak.

Bővebben most azért nem érintjük a kérdést, mert mind a Chaintech happeningről, mint a nálunk lévő Apogee 7VJL KT333-as alaplapról egy bővebb cikk formájában fogunk megemlékezni, hamarosan. Addig is, egy kis kedvcsináló:







Azóta történt

Előzmények

Hirdetés