Hirdetés

AOpen: mérsékelt extremitás

Új videokártyával bővíti középkategóriás termékkínálatát az AOpen. Az NVIDIA népszerű GeForce 6600 GT videoprocesszorára épülő Aeolus 6600-DV128 Xtreme-től nevéből adódóan extrém teljesítményt várhat a felhasználó, a cég marketingesei által kiötölt elnevezés azonban kissé túlzó módon jellemzi a kártya képességeit.

A párban (SLI üzemmódban) is használható kártya GPU-ján az átlagosnál valamivel nagyobb hűtő (a 20 dB-es zajszint mellett dolgozó AOpen Silentek) terpeszkedik, ami első ránézésre nagyobb teljesítményt feltételez, az Aeolus 6600-DV128 Xtreme processzora mindennek ellenére csak a referencia-órajelet (500 MHz) éri el. Az AOpen új videokártyája memóriaoldalon a referenciánál tíz százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt; a kártyára került 128 megabájtnyi 1,6 ns-os GDDR3 memória 550 (effektíve 1100) MHz-en jár.

A két DVI-I csatlakozót, TV/HDTV kimenetet kínáló, PCI Express-kompatibilis alaplapokban használható Aeolus 6600-DV128 Xtreme fogyasztói áráról és a hazai megjelenés idejéről egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

  • Minigép Foxconn módra

    Megkíséreltünk komponensekből összeállítani egy barebone-szerű gépet, Foxconn alapokra helyezve.

  • Őszi vegyesfelvágott

    Kéthetes sulinetes kitérőnk után újra friss és érdekes hardverekkel foglalkozunk.

  • AOpen XC Cube EZ482

    Fekete öltönyös mini-PC-t bocsátott útjára az AOpen, s mi az első sarkon el is kaptuk egy interjú erejéig.

Előzmények

Hirdetés