Hirdetés

Vékony idomokkal érkezik az AOC új IPS monitorja

A gyártók között akad olyan, akik időről-időre előveszik a kalapból a minél keskenyebb és vékonyabb, mondhatni "ultraslim" dizájnt, és erre húznak fel kvázi új terméket. Úgy tűnik a recept működik, hiszen az AOC legújabb monitora, a 24"-es, nem túl találó nevű I2481FXH esetében is erre alapoztak a cégnél.


[+]

A kijelző legvékonyabb pontján mindössze 7,5 milliméter, ami látványos, ugyanakkor a tápot nélkülöző (az ugyanis külső) elektronikát rejtő, és az állványként is funkcionáló talp bekötési pontjául szolgáló részen ennél jóval nagyobb vastagság mérhető. Az egyébként fix, azaz csak dönthetőséget kínáló állvány hajlította talpa miatt a kijelzőt amúgy sem lehet a falhoz tolni, falra rögzítési lehetőség nincs, de a hátrafelé néző portok amúgy sem tennék lehetővé a falhoz simuló installációt. A felépítés tehát inkább a külső megjelenést, nem annyira a funkcionalitást szolgálja, de kétségkívül jól mutat, ha erre van éppen igény.


[+]

A Full HD felbonású 24"-es panel egyébként az LG-től származik, AH-IPS típusú, és virtuálisan káva nélküli kialakítással rendelkezik. A technikai paraméterei ennek megfelelően könnyen megfejthetőek: 1000:1 kontrasztarány, 178/178 fokos betekintési szögek. A villogásmentes LED-es háttérvilágítás 250 cd/m² fénysűrűséget kínál, az elektronika pedig gyorsítással 4 ezredmásodperces válaszidőre képes. Csatlakozókkal nem tömték tele, a VGA mellett két HDMI és egy 3,5 mm-es jack kimenet található.


[+]

Az AOC hivatalos árat nem adott meg, de a külföldi boltok bruttó 220 euró környékén listázzák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés