Hirdetés

AOC 22”-es USB-s monitor – adatátvitel és táplálás egyetlen kábelen

Alig egy évvel ezelőtt már előkerült az AOC USB-s monitora, azonban egészen mostanáig várnia kellett arra, hogy végre a boltok polcaira kerülhessen. A nem túl hangzatos nevű e2251Fwu első ránézésre egy közönséges 22”-es megjelenítőnek tűnik, azonban különlegessége, hogy a gyártó állítása szerint egyetlen USB 2.0 portról táplálható, ráadásul a képanyagot is ezen keresztül szerzi be a szerkezet. A DisplayLink technológiájának köszönhetően az eszközt csatlakoztatva az operációs rendszer pillanatok alatt felismeri, onnantól kezdve pedig teljes értékű monitorként használható.


[+]

A 21,5”-es, LED-es háttérvilágítású panel felbontása 1920 x 1080 pixel, fényereje viszont csak 150 cd/m2, valószínűleg ezzel is igyekeztek spórolni, hogy a fogyasztás beleférjen az USB port nem túl combos teljesítményébe. A monitor hüvelyes állványából egy mozdulattal kiemelhető és az asztal síkjára állítható, valamint így szállítása is könnyebb, ráadásul átlagosan mindössze 10,6 mm-es vastagságának köszönhetőn akár falra is szerelhető. A panel további technikai paramétereihez tartozik az 5 ms-os válaszidő és az 1000:1 kontrasztarány. Bár a gyártó ezt külön nem említi, de a 170/160 fokos betekintési szögek TN+film panelre engednek következtetni.


[+]

Az e2251Fwu fogyasztásának maximumát 10 wattban határozták meg, USB-ről járatva azonban aligha közelíti majd meg ezt az értéket. A biztonság kedvéért azért hátoldalát ellátták egy külső DC tápcsatlakozóval, ha mégis be kéne segíteni az energiaellátásba. Az 2,65 kg-os AOC USB-s monitor hivatalos vételára 199 dollár, de egyes webáruházakban akciósan már 159,99 dollárért is hozzá lehet jutni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés