Hirdetés

Az eddigi leggyorsabb CFexpress Type B memóriakártyával készül a Lexar

A fejlesztés adatolvasási sebessége alulról súrulja a 2 GB/s-ot, amivel tényleg új csúcsot állíthat be.

A Lexar bejelentette, hogy hamarosan piacra dobják a világ leggyorsabb CFExpress Type B memóriakártyáját, amely a DIAMOND sorozat részeként jelenik meg, és a vállalat közleménye szerint az adatolvasási sebessége elérheti az 1,9 GB/s-ot is, miközben írás során 1,7 GB/s-ra képes. Ezzel a 8K-s RAW mozgóképek rögzítését könnyedén abszolválja, emellett visszafelé kompatibilisek bizonyos XQD kamerákkal.

A CFExpress Type A memóriakártyák piacára is érkezik a GOLD sorozat, amely rendre akár 900 és 800 MB/s-os olvasási és írási teljesítményre képes. Ehhez lazán kapcsolódó termék lesz az a 10 Gbps-os információátvitelt biztosító USB Type-C-s kártyaolvasó, amely kezeli a CFexpress Type A formátumot.


[+]

A fentebb említett memóriakártyák egységesen megfelel a VPG400 szabványnak, vagyis minimum 400 MB/s-os folyamatos írási teljesítményt garantálnak. Ezen túlmenően -10 és 70°C között is működőképesek maradnak, illetve ellenállnak az olyan környezeti hatásoknak, mint a vibráció vagy éppen a tényleges ütés.

A Lexar szerint a friss fejlesztésű memóriakártyáik még a második negyedév során megérkeznek, de sajnos az árazásról nem beszélt a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lexar

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés