Hirdetés

Amikor az Ion Core 2 Duóval házasodik

A 2009-es év egyik slágere az NVIDIA Ionja volt. Bár minden kezdet nehéz, egy idő után megindult a szekere, és a gyártók a hosszas tapogatózás után egyre több nettopot majd netbookot is felszereltek vele. Az Ion platform ugyan az NVIDIA MCP7A chipkészletének és az Intel Atom processzorának kombinációja, de miért ne lehetne a chipsetet erősebb processzorral kipróbálni? Ez járhatott az AOpen tervezőinek a fejében is, így az XC Mini GP7A-HD nevű barebone-jába mobil Core 2-es processzorok szerelhetők.

A mini-PC alapja az NVIDIA MCP7A-LP (GeForce 9300M) chipkészlet, ehhez Intel Core 2 Duo Mobile processzorok társíthatók. Természetesen ezek a központi egységek jobban melegednek, mint az Atomok, ezért a XC Minibe aktív hűtés is került, a hőcsövek mellett egy ventilátor segítségét is igénybe veszi. Ezzel sem csap túl nagy zajt, maximum 26 dBA-lel neszezik, de csaknem teljesen halk működés is elérhető a csendes és a HD playback módban. A pici, csupán 61 x 166 x 180 mm-es gépbe maximum 4 GB DDR3-1066 RAM szerelhető, és a 2,5 hüvelykes winchesterek vagy SSD-k közül válogathatunk bele.

Ami viszont már megtalálható benne, az a DVD-író, a kártyaolvasó és a csatlakozók sora. A hangkimenet és -bemenet, valamint a hat USB és egy Gigabit Ethernet mellett felszerelték eSATA porttal is, és a D-Sub mellett HDMI kimenetet is kapott. A vezeték nélküli kommunikációról a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi modul gondoskodik, és a készülék belsejében még maradt két üres Mini PCI Express bővítőhely is. Az AOpen XC Mini várhatóan december közepén kerül forgalomba Japánban, de a várható áráról még nincs információ.

Tényleg mini...
Tényleg mini...

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés