Hirdetés

Ionizált méretben érkezik az ionmentes AOpen alaplap

Érdekes koncepcióval állt elő az AOpen, ugyanis egy olyan, Mini-ITX méretű alaplapot készített, melyben az NVIDIA jelenleg elérhető legmodernebb alaplapi lapkakészletét egy LGA775 foglalatba illeszthető processzorral társítja. A vállalat állítása szerint az nMCP7AUt-V típusjelzésű termék még a Core 2 Quad processzorokat is támogatja, azonban a központi egység TDP fogyasztása nem lehet 95 wattnál magasabb, erre a megszorításra vélhetően a kis méret miatt volt szükség.

A vezérlőlapka szerepét az NVIDIA MCP7A-U jelzésű rendszere tölti be, mely kétcsatornás módban képes kezelni a két darab, SO-DIMM foglalatba illeszthető, DDR2 memóriachipekkel szerelt modult. A képkockák számításáért a 16 stream processzorral rendelkező, integrált GeForce 9400M felel, mely 580 MHz-es mag- és 1500 MHz-es shaderórajelen üzemel. Az utóbbi érték az NVIDIA ajánlásaihoz képest 100 MHz-es gyári tuningot jelent. A grafikus mag támogatja a GeForce Boost technológiát, melynek segítségével a PCI Express x16 portba helyezett, belépő szintű, diszkrét GeForce kártyával a grafikus teljesítmény nagymértékben növelhető.

 

A hangzásvilágért egy nyolccsatornás, Realtek ALC889HD típusú audiokodek felel, mely rendelkezik SPDIF kimenettel is. Az adattárolókat, illetve az optikai meghajtókat 3 darab SATA-300 interfész fogadja, míg a kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet port teremti meg. Az alaplap rendelkezik RAID támogatással is, a meghajtók egészen pontosan 0, 1, 5 és JBOD módba köthetők. Az egyéb eszközöket hat darab USB 2.0 csatlakozó várja, a megjelenítők pedig DVI és HDMI portra köthetők.

Az új AOpen alaplap forgalmazását még ebben a hónapban megkezdik a nagyobb webáruházak, az ajánlott fogyasztói ára várhatóan 200 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés