Hirdetés

Növeli az egyes Xilinx termékek árát az AMD

A környezeti tényezőkkel magyarázott változások már a következő év elején életbe lépnek.

Az MyDrivers nemrég nyilvánosságra hozott egy olyan dokumentumot, amelyben Victor Peng, az AMD által felvásárolt Xilinxet magába foglaló üzletágának elnöke ecsetelte, hogy a következő esztendőben, pontosabban január 9-től kezdve kénytelenek bizonyos Xilinx megoldások árát megemelni.

A változásokat a cég környezeti hatásokkal magyarázta, ezen belül is járvány hatásával, illetve a növekvő költségekkel. A konkrétumokat tekintve a Spartan 6 sorozat jár a legrosszabbul, ezek 25%-kal is drágábbak lesznek jövőre, viszont a stratégiailag kiemelt fontosságú Versal sorozatot igyekszik a cég nem piszkálni, így az ára változatlan marad. A többi, előbbiekben meg nem nevezett Xilinx termék 8%-kal drágul.


(forrás: MyDrivers) [+]

Az AMD a rendelések átfutási idejét tekintve is változásokat vár. A Versal sorozat kiemelt figyelmet kap, így erre vonatkozóan a szokásos időtartammal kell számolni, továbbá a Spartan 6, valamint a régebbi megoldások esetében nem lesz változás a 2023-as esztendőben. Javul azonban az UltraScale+, az UltraScale, illetve a 7-Series termékcsaládok elérhetősége, így hosszabb távon várhatóan 20 hétre csökken a rendelések átfutási ideje.

A fentiek mellett a vállalat azt is megemlíti, hogy a 7-Series megoldásokat legalább 2035-ig gyártani fogják, így bőven meghaladják majd az eredetileg hirdetett 15 éves életciklust.

Bár a levél tartalma egyelőre nem publikus és hivatalos, valószínűleg ténylegesen megkapták a Xilinx ügyfelei, mivel az elmúlt másfél hétben felmerült már a pletyka a közelgő áremeléssel kapcsolatban, és ezeket most közvetve ugyan, de a kiszivárgott anyag megerősíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés