Hirdetés

Már jövőre beolvasztja a CPU-iba a Xilinx egyik technológiáját az AMD

A vállalat első körben a Versal termékcsalád AI motorjait hasznosítja.

Az AMD február közepén zárta le a Xilinx felvásárlását, és már akkor lehetett tudni, hogy szoftveres szempontból komoly összeolvadás várható, de a hardverek tekintetében egyelőre a meglévő útitervek szerint futnak a fejlesztések. Utóbbi azért érthető, mert a célzott piacokon gyors változásokat nehéz elérni, de Lisa Su, a vállalat elnök-vezérigazgatója, az aktuális pénzügyi negyedévre vonatkozó konferencián elárulta, hogy már 2023-ban érkezni fog egy olyan processzor, amely hasznosítja a Xilinx egyik technológiáját.

Konkrétan itt a Versal termékcsalád AI motorként ismert komponenséről van szó, és valószínűleg valamelyik EPYC platformba fog beépülni. Az még nem tisztázott, hogy milyen módon, de alapvetően készülhet új IO lapka, vagy pusztán 3D-s tokozással ráhelyezhető egy fejlesztés alatt álló chip a meglévőre, feltéve persze, ha az eredeti dizájnt felkészítették erre.

Az AMD egy ilyen koncepcióval nagyon gyorsan válaszolhatna a gépi tanulással kapcsolatos igényekre, ráadásul a Xilinx Versal sorozatból sokan ismerhetik a kiszemelt hardverelemet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés