Hirdetés

AMD: új jövevény a Geode-családban

Az AMD bemutatta hordozható és beágyazott rendszerekbe szánt Geode processzorainak legújabb típusát, az LX 800@0.9W jelzést viselő chipet. Amint a típusjel is mutatja, a lapka átlagos fogyasztása bizonyos körülmények fennállása esetén 1 watt alatt marad, bár pontosabb adat, hogy a gyártó által megadott legnagyobb, 500 MHz-es órajelen tipikusan 1,6 wattot, maximálisan 2,4 wattot fogyaszt. A Geode CPU x86/x87-kompatibilis, az Intel MMX és az AMD saját 3DNow! utasításkészletét támogatja.

A GeodeLink memóriavezérlő DDR RAM-ot kezel 64 bites buszon keresztül, melynek órajele 400 MHz-ig emelhető. Akárcsak a VIA újabb processzorainál, itt is megtalálható egy biztonsági funkciókat kínáló egység, amelynek egy véletlenszám-generátor és egy 128 bites AES-algoritmust alkalmazó titkosító modul képezi részét. A platform közvetlen csatlakozással szolgál CRT- és TFT-monitorokhoz.


[+]

Az AMD az energiatakarékos processzort nagy felbontású tévékészülékekben, IP-alapú set-top boxokban, vékony kliensekben, tábla-PC-kben szeretné viszontlátni, illetve minden olyan kisméretű hordozható eszközben, amelyek a legkülönfélébb kommunikációs alkalmazásokat biztosítják felhasználóiknak. A Geode LX 800@0.9W és társchipje, a Geode CS5536 tízezres nagyságrendű közvetlen rendelés esetén 45 dollárba kerül; a kész termékekben való implementálás megkönnyítése, meggyorsítása érdekében az AMD egy komplett fejlesztői platformot is kínál hozzá. Az első érdeklődők között található a koreai gyártóóriás Samsung is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés