Hirdetés

Kap egy nyolcmagos CPU-t a Ryzen Threadripper sorozat

Az AMD szerint szükség van az olcsóbb beugróra, így a Threadripper 1900X-nek jó helye lesz a piacon.

Az AMD a hónap közepén mutatta be a Ryzen Threadripper termékcsaládot, amely lényegében két processzorból áll. Ez önmagában nem rossz, hiszen lehet választani egy 12, illetve egy 16 maggal rendelkező variánst, de így az X399-es platform igen drágának tekinthető a belépő szempontjából, hiszen a legolcsóbb processzorért is 799 dollárt kell fizetni.

Emiatt gondolta úgy az AMD, hogy a piac elbírna egy még olcsóbb verziót, amely az 1900X-as jelzést viseli, és az alábbi táblázat részletezi a paramétereit:

AMD új Ryzen Threadripper processzor
Típus Mag-/turbo órajel SMT
L2 cache
L3 cache Fogyasztás (TDP) Listaár (dollár)
1900X (8 mag) 3,8/4 GHz
van 8 x 512 kB 16 MB 180 W 549

Ebben a processzorban is 64 darab PCI Express 3.0-s csatorna van, amelyből négyet igényel a vezérlőhíd, míg a többi szabadon felhasználható. A memóriavezérlő négycsatornás, és amennyiben csatornánként egy DDR4-es modul lesz bekötve, akkor hivatalosan is elérhető az effektív 2667 MHz-es órajel. Csatornánként két modullal ez az érték 2400 MHz-re változik. Ez alapján lényegében annyit kínál, mint a nagyobb testvérek, de csak nyolc magból. A magok konfigurálása egyébként két darab Summit Ridge lapkával történik meg, egészen pontosan a CCX-eken belül két mag lesz aktív és kettő lesz letiltva.

A Socket TR4-es foglalatba való AMD Ryzen Threadripper 1900X augusztus utolsó napján kerül az üzletekbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés