Hirdetés

Új infók az AMD Fusion stratégiájáról

Közeledik június közepe, amikor hivatalosan is elrajtolnak majd az AMD Llano lapkájára épülő Aszériás APU-k. Az FS1 tokozású processzorok részleteiről már a napokban beszámoltunk, most pedig különböző, az APU-k részleteit taglaló diák szivárogtak ki.


[+]

A fenti ábra az AMD APU-k második felévre szánt pozícionálását szemlélteti. Jól látható, hogy az AMD az A6 és i3 versenyére helyezi majd a hangsúlyt, hiszen ebben a 600 dollár körüli árkategóriában talál gazdára a legtöbb notebook.


[+]

Az új és végleges VISION matricák is feltűntek, melyek gyors tájékoztatést adhatnak, hogy nagyjából mire számíthatunk az adott gépház belsejében.


[+]

A Llano alapú APU-k immár egy továbbfejlesztett, Turbo Core 2.0 névre hallgató technológiával is gazdagodtak, mely a dia alapján képes lesz akár mind a négy mag órajelét egyidőben megemelni. Ez minden bizonnyal abban az esetben történhet majd meg, ha a GPU nagy része éppen kihasználatlan lesz, aminek köszönhetően még beleférhet a TDP keretbe az órajel emelése által generált plusz disszipáció.


[+]

A következő ábra az Intel i5-2410M és az AMD A8-3510MX processzorokra épülő gépek terheletlen állapotban mért akkumulátor idejét veti össze. Az eredményt érdemes fentartással kezelni, de a mérés alapján bő három órával tovább bírta az APU-ra épülő notebook.


[+]

A fenti két dia egy új, Z szériás, Desna kódnevű APU-ról is említést tesz, melyet majd kifejezetten a tabletekbe szán az AMD. Minden bizonnyal ez a jelenlegi C szériás Ontario egy valamelyest megnyírbált, még alacsonyabb fogyasztásra kihegyezett variánsa lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés