Hirdetés

AMD 790GX chipsetes Sapphire alaplap készült

Az AMD Dragon platformját erősítendő, a Sapphire útnak indította legújabb alaplapját, amely a 790GX és SB750 chipsetpárosra épült. Az AM2+ foglalattal szerelt PURE CrossFireX 790GX – 6+1 fázisú tápellátásának köszönhetően – megbirkózik a 140 wattos TDP értékkel rendelkező processzorokkal, és felkészítették az AM3 tokozású modellek fogadására is. Memóriákat négy foglalatba lehet helyezni, maximális mennyiségük 16 GB lehet, az arra felkészített processzor használatával pedig lehetőség nyílik 1066 MHz-es modulok alkalmazására is.

Sapphire PURE CrossFireX 790GX
[+]

Az északi hídba integrált grafikus processzort 128 MB-nyi DDR2-es sideport memóriával egészítették ki, és támogatja a Hybrid CrossFire és CrossFireX technológiát is. A kimenetek közül egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI csatlakozó áll rendelkezésre. A többkártyás kialakításhoz két tizenhatszoros PCI Express csatlakozót használhatunk, további bővítőkártyákat pedig két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalatba lehet illeszteni. A déli híd hat RAID 0, 1, 0+1 és 5 képességgel felvértezett SATA-300, egy PATA, valamint egy floppycsatlakozót szolgál ki.


[+]

További kiegészítőként tizenkét USB port, Gigabit Ethernet, nyolccsatornás audiokodek és két PS/2 port áll rendelkezésre. Az alaplap a túlhajtási funkciókat, köztük az AMD OverDrive-ot is támogatja, ha pedig valami probléma lépne fel, a rászerelt hibajelző LED-ek segítenek kideríteni a probléma forrását.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés