Hirdetés

Röviden prezentálta új szerverprocesszorát az Amazon

A Graviton3-ről egyelőre csak részadatok vannak, de ezek alapján érdekesnek tűnik.

Az Amazon nagyjából két éve mutatta be a Graviton2 processzorát, amely az első olyan szerverprocesszora volt a cégnek, amit tényleg komolyan kellett venni. Ennek készül el lassan az utódja, amely Graviton3 néven érkezik, és a vállalat szerint nagyjából 25%-kal gyorsabb lesz, mint az előző generációs modell.

A megadott előrelépés nem tűnik soknak, de a részletek is fontosak, ugyanis több területen nagyobb az előrelépés. Lebegőpontos feldolgozás során, illetve kriptográfiai feladatoknál kétszeres, míg gépi tanulás mellett háromszoros az előrelépés az elődhöz viszonyítva, miközben a fogyasztás 60%-kal csökkent, illetve a bfloat16 adattípus natív támogatása is meg lesz oldva.

Arról nincs hivatalos adat, hogy az Amazon milyen ARM magokat használ, erről majd csak később beszélnek, viszont az új lapka már DDR5 memóriákat támogat, ami által 50%-kal nagyobb memória-sávszélességet érnek el.

Az Amazon Web Services a C7g jelzésű EC2 instance részeként kínálja az új fejlesztést, egyelőre persze csak tesztelési céllal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés