Hirdetés

Az Amazon érdeklődik a Texas Instruments OMAP üzletága iránt?

A Kindle termékekről ismert Amazon esetében nem titok, hogy a tabletjeit Texas Instruments OMAP SoC-okra építi. Az utóbbi vállalat azonban a jövőben kevésbé szeretne koncentrálni a ultramobil eszközök piacára, noha a korábbi információkkal ellentétben nem hátrálnak ki teljesen. Az Amazon számára ez a döntést érthető, hogy kockázatokat rejt, így az izraeli Calcalist pénzügyi újság szerint a vállalat megkezdte a tárgyalásokat az OMAP üzletág felvásárlásáról.

Az Amazon számára az üzlet nyilvánvaló előnyökkel járna, hiszen házon belül megoldhatnák a chipek fejlesztését, ahogy azt teszi az Apple és a Samsung, vagyis a két legnagyobb rivális. Az OMAP üzletág felvásárlásával az Amazon élvonalbeli technológiákhoz jutna, amire később tökéletesen lehet építeni.

Fontos megjegyezni, hogy a Calcalist felkereste a Texas Instruments szóvivőjét, aki nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat. Ez jelenthet bármit, de hivatalos bejelentés nélkül a leírtak csak pletykák maradnak, noha kétségtelen, hogy van logika mögöttük.

Előzmények

Hirdetés