Hirdetés

Kezdődik a 4K árháború

Végre dörzsölhetik a tenyerüket a tévégyártók, és velük persze mi, nézők is, ha tényleg csak pár ezer forintba kerülnek majd a nagy felbontású filmek.

Az Apple a közelmúltban jelentette be, hogy megkezdi a 4K HDR filmek forgalmazását az iTuneson keresztül, mégpedig a hagyományos HD, Full HD alkotások áráért, amelyek közül még az újak is 20 dollárba (~5260 forint) kerülnek, a régebbiek pedig értelemszerűen ennél kevesebbe.


[+]

Erre lépett az Amazon is, amely a Verge szerint arra jutott, hogy megvágja az eddig 20-30 dollárért adott 4K filmek árát. Így lesznek olyanok, amelyek már 5 dollárért (~1300 forint) beszerezhetőek lesznek, és az újakért is csak maximum 19 dollárt (~5000 forint) kérnek majd el. Nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy feltűnjön, hogy itt ezek az óriáscápák éppen egymás alá próbálnak licitálni, azaz minden jel szerint végre megkezdődött az árháború a 4K tévé filmek frontján is.

Ennek a tévé gyártók örülhetnek a legjobban, hiszen ha olcsóbb lesz a tartalom, akkor várhatóan többen fognak megjelenítőt is vásárolni. Illetve természetesen boldogok lehetnek a végfelhasználók is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés