Hirdetés

4K-s felbontással HDR-ben közvetítik a téli olimpiát

Lesz emellett több, mint 50 órányi speciális VR tartalom is.

2018. február 9. és február 25. között rendezik meg a XXIII. téli olimpai játékokat Phjongcshangban, és nagyon úgy tűnik, hogy az események egy részét 4K-s HDR formátumban is közvetítik majd.


[+]

Yiannis Exarchos, az olimpiai közvetítésekért felelős vezető bejelentette, hogy a partnereiknek köszönhetően a jelenlegi legmodernebb technológiákat is felhasználják annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalon juttassák el a tartalmakat a nézőkhöz. Azaz lesznek 4K-s HDR közvetítések, továbbá már egészen biztos, hogy a megnyitó- és záróünnepség, a jégkorongmérkőzések, a műkorcsolya, a síugrás és a snowboard versenyek elérhetővé válnak ily módon.

Az NBC készül az olimpiára
Az NBC készül az olimpiára [+]

Mindebben a japán nemzeti műsorszóró vállalat, az NHK lesz a szervezők segítségére, ami azért garancia lehet a minőségre, hiszen a cég több korábbi nagy sporteseményt is sikerrel közvetített ebben a formában. Emellett állítólag több, mint ötven órányi VR közvetítéssel is készülnek, amihez az Intel True VR online technológiát használják majd. Az viszont még nem tiszta, hogy a 4K-s HDR anyagok hol és miként tekinthetőek majd meg, de az NBC amerikai tévétársaság bejelentette, hogy ők amit lehet, közvetítenek majd ily módon is. De, hogy ez online stream, vagy hagyományos műsorszórás lesz-e, esetleg mind a kettő, az még nem világos. Az NBC "multi channel" szolgáltatást írt a közleményében, ami azt sugallja, hogy az utóbbi megoldásban gondolkodnak.

Előzmények

Hirdetés