Albacomp: cél a digitális otthon

„Az Intel és az Albacomp megtette az első nagy lépést annak érdekében, hogy a digitális otthon Magyarországon is elérhetővé váljon. Ezentúl a magyar felhasználók is élvezhetik a PC-k és a szórakoztatóelektronikai eszközök konvergenciájából származó előnyöket” – nyilatkozta Piotr Pagowski, az Intel Corporation kelet- és közép-európai területi menedzsere az Albacomp Rt. és az Intel ma reggel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Az Entertainment PC-nek jelenleg két verziója érhető el Magyarországon; az egyik megközelítés szerint a háztartásokban használatos szórakoztatóelektronikai készülékek lehető legtöbb funkcióját egy – PC-alapú – berendezésbe kell sűríteni, így az egyaránt funkcionálhat számítógépként, televízióként, videofelvevőként, rádióként, illetve CD- és DVD-író és -lejátszó egységként. A koncepciónak az egyszerű kezelhetőség az egyik központi gondolata, így a tervezésnél fontos követlemény volt, hogy egyetlen távirányítóval elérhetővé váljon a készülék összes funkciója.

Az Entertainment PC másik típusa a bővíthetőség és a testreszabhatóság jegyében készült. Ez a megközelítés egy hagyományos, multimédiás feladatok ellátására összeállított központi számítógépen alapszik, amely vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál azokkal a társrendszerekkel, amelyek támogatják a Wi-Fi adatátvitelt.

Deme Csaba, az Albacomp kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az Entertainment PC-t elsősorban olyan széles sávú interneteléréssel, esetleg wireless kiépítéssel rendelkező felhasználóknak ajánlja a cég, akik gyakran használják az internetet digitális médiatartalmak letöltésére, nézésére, hallgatására. A komplex Entertainment PC ára körülbelül nettó 250 ezer forint, míg a wireless access pointtal, MP3-lejátszóval és médiaadapterrel felszerelt Entertainment PC körülbelül nettó 350 ezer forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények