Hirdetés

Alacsony a CULV-s notebookok iránti kereslet

Az Acer elnök-vezérigazgatója elégedetlenségét fejezte ki a CULV-s notebookok eladási adatai miatt. J. T. Wang elmondása alapján a kis tömeggel megáldott, hosszú üzemidőt biztosító mobil masináké a jövő, ám a felhasználók nem érdeklődnek eléggé utánuk, ami szerinte a HP, illetve a Dell árazási stratégiájára vezethető vissza. Tudniillik az előbbi két vállalat az Egyesült Államokban 400 dollárért kínál olyan, úgymond középkategóriás notebookokat, amelyek ugyan nehezebbek és jóval kisebb üzemidőt kínálnak az ultravékony társaikhoz képest, ám nagyobb kijelzővel és teljesítménnyel rendelkeznek.

J. T. Wang szerint a HP és a Dell az Egyesült Államokban nem vet be elég hatékony marketinget a könnyű és vékony notebookok népszerűsítésére, ami a globális piacra is kedvezőtlen hatást fejthet ki. Elmondása szerint az Intel az eladások alapján félreértelmezheti az ultravékony gépek jelentőségét, és az Arrandale kódnevű fejlesztésre épülő Core i3, illetve i5 processzorral szerelt platformokra helyezheti majd a hangsúlyt.

Az Acer felmérése szerint az ultravékony notebookokra rendkívül nagy az igény, hiszen az IT Month 2009 rendezvényen a cég eladásainak 50%-át ezek a masinák tették ki. Ennek hatására a gyártó a kis tömeggel és hosszú üzemidővel rendelkező gépekre szeretne koncentrálni a jövőben, így 2010 első felében számos újdonságot mutatnának be a nagyközönségnek. J. T. Wang szerint ezek a megoldások a teljes notebookpiac 30%-át fogják uralni jövőre, és a cég is úgy tervezi, hogy a leszállított mobil gépeinek 30%-a ebbe a szegmensbe kerül.

Természetesen az Acer első emberének elmélkedésében számos igazság van, ám érdemes azt is megemlíteni, hogy az Egyesült Államokban más szempontok alapján választanak a vásárlók. A világ többi kontinenséhez viszonyítva Észak-Amerikában a legnagyobb az igény a 17 hüvelykes kijelzővel szerelt notebookokra, és a hordozhatóság sem olyan fontos szempont. A Dell és a HP talán ennek hatására koncentrál a  normál, középkategóriás rendszerekre, ami üzleti szempontból érthető döntés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés