Hirdetés

Az Acert egyelőre nem érdekli a tabletek piaca

A nemrég bemutatott Apple iPad alaposan felkavarta az állóvizet a mobil készülékek piacán. A termék képességeiről többen áradoznak, ám számos felhasználó csalódott a rendszerben, mivel az egyszerre csak egy programot futtathat, és még a flashanimációk lejátszását sem támogatja. Az Asus és az MSI már megszellőztette, hogy készülnek az „iPad-gyilkossal”, de ezekről egyelőre keveset tudni. Érdekes azonban az Acer véleménye. Scott Lin, a vállalat szóvivője elmondta, hogy a cége az ultravékony notebookok szegmensében látja a jövőt, így nem fognak beszállni a tabletek piacára.

Scott Lin szerint az Acer számára nem jelentene problémát egy saját tervezésű tablet piacra dobása, de ezek a megoldások jelenleg nagyon szűk réteg igényeit fedik le, és olyan tartalomszolgáltatási rendszert igényelnek, ami az alacsony érdeklődés mellett jelenleg nem éri meg. Az Acer szerint 2010-ben a teljes forgalom 50-60%-át teszik majd ki a hagyományos notebookok, míg az ultravékony gépek várhatóan 20-30%-os részt tudnak majd magukénak a virtuális tortából. A fennmaradó hányad a netbookok területe lesz.

Az Acer egyébként számos újdonsággal készül 2010-re. A vállalat egy saját szoftveráruházat szeretne indítani, és belekóstol majd az e-könyvolvasók piacába is. Emellett nem maradnak el a Chrome OS-re épülő netbookok, valamint az okostelefonok sem, illetve a cég legtöbb új notebookja 2 cm-nél vékonyabb lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés