Hirdetés

Külső házat kínál az Optane SSD 905P-nek az AKiTiO

A vállalat a Thunderbolt 3 interfésszel rendelkező notebookokat célozza a fejlesztéssel.

Az Intel még májusban mutatta be az Optane SSD 905P jelzésű, x4-es PCI Express foglalatba helyezhető adattárolóját, amely 960 GB-os kapacitást kínált, ráadásul igen gyorsnak is számított, de ennek ára is volt az árcédulát tekintve.


[+]

Az AKiTiO úgy gondolta, hogy erre igény lehetne a notebookpiacon is, de ezekbe a rendszerekbe maga az eszköz fizikailag nem építhető be. Kitalálták ugyanakkor, hogy az elsődlegesen VGA-khoz szánt Node Lite PCIe box házat át lehetne alakítani úgy, hogy ebben működjön az Optane SSD 905P, amelyet így hozzá lehet kötni a Thunderbolt 3 interfésszel rendelkező notebookokhoz.


[+]

Az újabb operációs rendszerekben minden megvan a működés közbeni biztonságos leválasztáshoz is, elvégre az NVMe meghajtók esetében működőképes a gyors csere, illetve a Thunderbolt 3 is elég gyors interfész ahhoz, hogy biztosítható legyen akár 2600 MB/s-os adatátviteli teljesítmény, de csak olvasás során, írás mellett 2200 MB/s-ra lehet számítnai.

Az AKiTiO Node Lite with Intel Optane SSD 905P előre beszerelt, 960 GB-os meghajtóval macOS és Windows operációs rendszerek alól működtethető. Az ára 1500 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés