Hirdetés

Akasa: univerzális hűtő grafikus processzorokhoz

Az Akasa – gondolván a mai, könnyen forrósodó grafikus processzorokra – egy új tervezésű hűtő piacra dobását tervezi, mely a Freedom Force nevet kapta. A 440 grammos termék 190 x 108 x 55 mm-es kiterjedéssel rendelkezik, és a vállalat állítása szerint minden ma kapható grafikus lapkával elboldogul.


Fotó: CPUsers.gr

A Freedom Force réztalpazatából négy darab hővezető cső indul ki, melyek egy nagyméretű, alumíniumlamellákban dúskáló bordába vezetik a grafikus processzor által termelt hőt. A felforrósodott borda aktív hűtését két darab fehér LED-es ventilátor biztosítja, melyek motorja állandó 2200 fordulat/perces fordulatszámon üzemel. A gyártó mérései szerint a termék maximális zajszintje 26 dBA, amely a mai legerősebb grafikus kártyák hőtermelését tekintve nem mondható soknak.


Kompatibilítás és specifikációk - Fotó: CPUsers.gr

Az Akasa Freedom Force leghamarabb a nyár elején kerülhet az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 30 euró lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a csomag az univerzális hűtő mellett tartalmaz még 9 darab hűtőbordát a memóriákra, az energiaellátó áramkörök hűtésére azonban nem gondolt a gyártó, ami probléma lehet némelyik videokártya esetében.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni (Fotók: CPUsers.gr).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Akasa

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés