Hirdetés

Hűvösre teszi a grafikus processzorokat a Zalman

A Zalman ismét egy új tervezésű termékkel rukkolt elő, melynek segítségével a grafikus kártyák processzorát és memórialapkáit tarthatjuk hűvösebben. A 180 grammos tömeggel rendelkező VF950 LED névre keresztelt hűtő réztalpazatából egy darab W alakú hővezető cső indul ki, mely az alumíniumbordába vezeti a keletkező hőmennyiséget.

A hőelvezetést egy kék LED-del dolgozó, 8 cm-es ventilátor segíti, melynek percenkénti fordulatszámát 1400 és 2500 között lehet állítani a mellékelt szabályzó használatával. A légkavaró zajszintje a gyártó szerint minimum 18, maximum 28 dBA lehet. A VF950 LED-et az AMD Radeon kártyák esetében a HD 4850-nel bezárólag lehet alkalmazni, az NVIDIA-k közül pedig a GeForce 9800 GT alatti termékek hőtermelését képes elvezetni. Fontos, hogy a hűtőt a referenciamodellek alapján tervezték a Zalman szakemberei, így vásárlás előtt érdemes utánanézni, hogy tényleg felszerelhető-e a videokártyára.


[+]

A Zalman VF950 LED ebben a hónapban kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 45 dollár. A termékből minden bizonnyal lesz hagyományos, kék LED-es megvilágítás nélküli változat is.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés