Hirdetés

Bemutatták a kicsi és könnyű AID AI-711HV hordozható LCD tévét

A hordozható televíziók nem túl bőséges piaca egy új taggal gyarapodott néhány napja az AID AI-711HV személyében. A japán vállalat modelljének LED háttérvilágítású, hét hüvelyk képátlójú kijelzője maximum 800x480 képpont megjelenítésére képes, ez pedig ilyen méret mellett elegendő lehet.

AID AI-711HV
AID AI-711HV

Rendelkezik beépített digitális tunerrel, és a saját Elektronikus Programmagazin sem maradt ki belőle. Felszerelték beépített médialejátszóval, amire az adatok az USB porton vagy a kártyaolvasón keresztül juttathatóak el, azonban a támogatott formátumok köréről egyelőre nem szolgált részletes információkkal a gyártó. A dobozába csomagoltak egy kisméretű antennát, így nem kell a tetőről leszerelni a sajátot, ha valahova vinni szeretnénk. Viszont, teljesen érthetetlen okból, az akkumulátort kispórolták belőle, így pedig pont azon funkcióját veszti el, ami a hordozható tévék lényegét adja. Szerencsére a készülék 12 voltos feszültséggel üzemeltethető (áramfelvétele 1 A), így nem csak a mellékelt, konnektorba dugható tápegységről, hanem az opcionálisan megvásárolható kiegészítővel például autók szivargyújtó aljzatáról is üzemeltethető.

Két másfél wattos hangszórója azt sejteti, hogy a termék nem fog hangerejével ablakokat kitörni, de ez talán nem is baj. A 19 centiméter széles, 2 cm vastag és 11,5 centi magas készüléket március 15-én dobták piacra Japánban. Mivel az AID (Advanced Information Devices) eddig elsősorban OEM gyártóként volt ismert ez egyben azt is jelentheti, hogy a jövőben a saját márkás termékekkel is intenzívebben jelentkeznek majd. A hordozható LCD tévé ára 200 dollár körül alakul, ami nagyjából hozza a hasonló kategóriájú tévék szintjét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AID

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés