Hirdetés

Habey passzív hűtésű konfiguráció beágyazott környezetbe

A legfrissebb Intel Atom platformot, a Cedar Trail-t elég sok kritika érte, főleg a hosszas driverproblémákkal küszködő IGP miatt, ez persze nem azt jelenti, hogy a megfelelő helyen alkalmazva ne teljesítene jó szolgálatot. Ez a környezet pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem a HTPC szegmens lesz, viszont a Habey szerint beágyazott rendszerként nagyon is megállja a helyét.

A BIS-6630 fekete doboz Intel Atom N2800 (1,83 GHz) vagy D2700 (2,13 GHz) processzorral rendelhető, ennek köszönhetően az egész konfiguráció összfogyasztása 15 watt alatt marad. Ebből a központi egység maximum 10 wattos TDP-vel rendelkezik, vagyis a megfelelő hőleadó felületek biztosításával passzív hűtése nem okoz különösebb gondot, a Habey mérései szerint a burkolat hőmérséklete működés közben csupán 30 °C környékére melegszik fel (szobahőmérsékleten).

Az Intel NM10 chipkészlet miatt egyetlen bővítőhelyre maximum 4 GB kapacitású SODIMM memória szerelhető, adattárolók fogadására viszont egy a ház alján könnyen hozzáférhető 2,5”-es SATA foglalat mellett egy mSATA csatlakozó is rendelkezésre áll. Bár alapból Wi-Fi kapcsolatra nem képes, de az alaplapon sorakozó 2 x Mini PCIe segítségével a megfelelő adapter beszerzésével ez könnyen orvosolható hiányosság. Ezzel ellentétben SIM kártya foglalat a 3G/4G kommunikációhoz található a fedélzeten.

Csatlakozók tekintetében minden szükséges megtalálható, a specifikációban 2 x RS-232 és 6 x USB 2.0 port, VGA, DVI-D, audio csatlakozók és 2 x Gigabit Ethernet aljzat olvasható. Operációs rendszer tekintetében széles a választék (Windows 7 Embedded, Windows 7, Meego, Linux), a könnyű rögzíthetőség érdekében pedig 100 x 100 mm-es VESA szabványnak megfelelő furatokat kapott.

Megjelenési dátuma és vételára ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Habey

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés