Hirdetés

Az addlink villámgyors SSD-je remek alternatíva PlayStation 5-höz is

Az új háttértár minden fontosabb rubrikát beikszel, és írás szintjén 7 GB/s-os határmezsgyén jár.

Szeptember 15-én a Sony kiadta azt a firmware frissítést a PlayStation 5-höz, ami lehetővé teszi az NVMe SSD-k beépítését és használatát az újgenerációs konzolban. Persze néhány megkötés továbbra is van; a meghajtónak PCI Express 4.0-s interfésszel kell érkeznie, legalább 5500 MB/s-os szekvenciális olvasással, és hűtéssel együtt nem szabad vastagabbnak/magasabbnak lennie, mint 11,25 mm.


[+]

Itt úszik be a képbe az addlink legfrissebb, M.2 2280-as formátumú megoldása, az 1.4-es NVMe protokollal dolgozó AddGame A95, ami lineáris olvasás/írás során legfeljebb 7400/7000 MB/s-os tempót ígér, de még a legkisebb változata sem adja alább 7300/6000 MB/s-nál. A Phison PS5016-E16 kontrollerrel és 3D TLC NAND flash lapkákkal szerelt, SLC gyorsítótárazásra képes apróság DDR4-es DRAM puffert kapott, és chipjein egy 9,1 mm-es összvastagságot eredményező, alumíniumból készült, fogazott bordácska pihen.


[+]

Az LDPC hibajavítással és E2E adatvédelemmel felvértezett tároló egyebek mellett támogatja az Advanced Wear Levelinget, illetve a Bad Block Managementet, míg a diagnosztikáját, monitorozását, netán tartalmának biztonságos törlését az SSD ToolBox szoftverrel végezhetjük el. Az 1, 2, valamint 4 TB-os kapacitással választható újdonságra 5 éves garanciát vállalnak, és elvileg már hozzáférhető a gyártó disztribúciós hálózatán keresztül, noha árakkal nem sikerült találkoznunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés