Hirdetés

Adattárolók a Toshibától és a TDK-tól

A tegnapi napon jelentette be a Toshiba, hogy tovább bővíti adattárolóinak kínálatát. A pendrive-ok választékát a TransMemory család új tagjai színesítik majd, amelyek USB 2.0 porton keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez. Az öt éves garanciával rendelkező meghajtók 4, 8, 16, 32 és 64 GB-os méretben érkeznek, az olvasási sebességük eléri a 17 MB/s-ot, írni pedig 4 MB/s-os tempóval tudnak.

Toshiba pendrive-ok
Toshiba pendrive-ok

A microSDHC-k mezőnyét egy 16 GB-os, Class 4-es kártya erősíti. Az utóbbi kitétel arra utal, hogy az eszköz garantáltan képes legalább 4 MB/s-os adatátviteli sebességre, a maximum pedig olvasás során a 20, írásnál pedig a 10 MB/s-ot is elérheti. Az SD kártyák népes családja pedig a tizedik osztályba lépett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Toshiba összes professzionális Secure Digital eszköze kiérdemelte a Class 10-es minősítést, azaz az adatátviteli sebességük nem csökken 10 MB/s alá. Az új termékek pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs hír.

TDK SHG2A
TDK SHG2A

A TDK a Solid State meghajtók kínálatát bővíti, méghozzá nagyon apró modellekkel. A SHG2A széria tagjai körülbelül feleakkorák, mint egy 1,8 hüvelykes eszköz, így olyan helyekre ajánlják őket, ahol kritikus fontosságú a helytakarékosság: vékony kliensekbe, tabletekbe, e-bookokba, illetve ipari és gyógyászati felhasználásra. Az új SSD-k közül  az 1, 2, 4, 8, illetve 16 GB-osak SLC, míg a 32 GB-osak MLC NAND flashmemóriára épülnek. A számítógéphez SATA interfészen keresztül csatlakoztathatók, az MTBF értékük 900 000 óra, és 128 bites AES kódolással titkosíthatók. Az SLC-s változatok elérhetik akár a 95 MB/s-os olvasási és 55 MB/s-os írási sebességet, az MLC-s meghajtók esetében ez írásnál 28 MB/s-ra módosul. A TDK SHG2A sorozatú SSD-i még áprilisban kereskedelmi forgalomba kerülhetnek, az árukról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés