Hirdetés

Flashmemóriás adattáraikat frissítik a gyártók

A Transcend teljesen megújította 2,5 colos SSD szériáját. A frissített sorozat tagjai immár újratervezett külsővel jelennek meg, de nem csak ez az egyedüli változás. A cég komoly lépéseket próbál tenni a termékhamisítások ellen, ezért néhány olyan tulajdonsággal látta el háttértárait, amivel megelőzheti ezt, vagy legalábbis nagyon megnehezítheti a csalók dolgát. Az egyik ilyen biztonsági eszköz a hologramos Transcend logó, másik például a burkolat sértetlenségét jelző matrica. Ezek után a felhasználó már biztos lehet benne, hogy valódi, eredeti terméket vásárolt, amihez harmadik fél nem nyúlhatott hozzá.

Hamisítás ellen többszörösen biztosított Transcend SSD-k
Hamisítás ellen többszörösen biztosított Transcend SSD-k

Az SSD-k egyszerű, de elegáns mintával ellátott borítást kaptak. A különböző modellek más-más motívummal vannak ellátva, így meg lehet őket különböztetni. Az Ultra sorozat SATA-s SSD-i rombusz mintával rendelkeznek, a normál SATA-sok egyszínű feketék, míg az IDE interfészes tárolók négyzetes mintájúak. Az új borítások egyébként kisebb tömegűek is lettek elődeiknél, tehát a hordozható gépekbe még ideálisabb választás lehet bármelyikük.

Szinte napra pontosan egy éve írtunk a Kingston Digital „kis-nagy” memóriakártyájáról. Kicsi, mert microSDHC formátumú, viszont nagy, mert ennek ellenére 16 GB a kapacitása. A most megjelent adattároló igazi újdonsága a sebességében rejlik, ugyanis ez már Class 10-es, azaz minimum 10 MB/s-os adatátviteli tempót diktál, ami a Class 2-es elődjénél ötször gyorsabb. A termék megfelel az SD Specification v3.0 szabványnak is. Természetesen jár hozzá mini és normál méretű átalakító is, aminek használatával például digitális fényképezőben is alkalmazható. A kártyára élettartam-garanciát vállal a gyártó. A microSDHC magában bruttó 87,96 angol fontba kerül, SD adapterrel 88,11-be, míg SD+miniSD átalakítóval 88,6-ba.

Kingson 16 GB microSDHC Class 10 SD és miniSD adapterrel
Kingson 16 GB microSDHC Class 10 SD és miniSD adapterrel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés