Hirdetés

Acero androidos mini-PC – VIA APC egyedi juharfa házba bújtatva

Egy bő hónappal ezelőtt jelentettük be, hogy a VIA sem akar kimaradni az olcsó androidos platformok versenyéből, ezért bemutatták a mindössze 49 dolláros APC-t. Az olcsó és kompakt platform persze egyből beindította az emberek fantáziáját, köztük Jeffrey Stephensonét is, akitől már több igényes modding alkotást is láthattunk. Különleges ismérve, hogy egyedi casecon házai főleg fából készülnek, a modern belső és a természetes külső pedig projektjeiben remekül passzol egymáshoz.


(forrás: Slipperyskip) [+]

Ez jelen esetben sincs másként, így az Acero is egy jól sikerült darab. Olasz elnevezése juhart jelent, és ezek után nem meglepő, hogy borítása szinte teljes egészében juharfából készült. Az oldalablakokat fekete plexi fedi, a ház elejét és tetejét pedig feketére festett fémháló borítja, hogy a passzív hűtésű masina hőtermelése biztonságosan és akadálytalanul távozhasson.

A VIA APC rendszer részletes specifikációja korábbi írásunkban olvasható, így most csak a legfontosabb tulajdonságokat összegezzük. Az ARM-os konfiguráció egy Neo-ITX (170 x 85 mm) szabványú deszkán lakik, lelkét egy 800 MHz-es WonderMedia (ARM11) SoC képzi 512 MB rendszermemória és 2 GB NAND flash adattároló társaságában. Csatlakozói között a szokásos audio- és videokimenetek, Ethernet aljzat, USB portok és egy kártyaolvasó is található, felhasználhatósága pedig csak a fantázián múlik.


[+]

Az Acero burkolata praktikusan egyetlen mozdulattal felfelé lehúzható, így szerszámok használata nélkül, pillanatok alatt hozzá lehet férni belteréhez. A képekkel és szöveggel gazdagon dokumentált projekt munkanaplója itt található.


(forrás: Slipperyskip) [+]


(forrás: Slipperyskip) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés