Hirdetés

Black N' Blue – a dán remekmű kizárólag kézi szerszámokkal készült

Az újabb látványosságot ezúttal egy dán úriember, Mads Bendtsen szolgáltatta, aki DluXe név alatt prezentálta munkájának gyümölcsét a bit-tech.net fórumában. Bejegyzésében töredelmesen bevallotta, ha esetleg valakinek ismerős lenne a koncepció, az azért van, mert egy a Mod Men Show által készített caseconból nyerte az ihletet. Persze nem csupán egy másolatról van szó, hiszen azért saját szájíze és igényei szerint bőven módosított a szerkezeten, de az alapkoncepció nagyon hasonló.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Rögtön az elején leszögezte, hogy az építés folyamán nem használt CNC berendezéseket és egyéb automatizált masinákat, csupán kézi szerszámokat vetett be az anyagok megformálásához, amely az eredmény láttán már önmagában tiszteletre méltó. Az alaplapot tartó panelt négy darab, 20 mm vastag MDF lap összeragasztásából nyerte, az alapot képző rész is hasonló módon készült, azonban itt élvilágított plexi lapokkal tette szellősebbé a dobozt. Utóbbira szükség is volt, ugyanis az optikai meghajtó mellett ebbe a szekcióban, valamint a vaskos oldallapban rejtette el a tápot és a vízhűtés legtöbb alkatrészét, úgy mint a két 120 mm-es Asetek hőleadó radiátort és a Laing DDC 1plus pumpát, amelynek tetején az XSPC Laing DDC tartály ül. A megfelelő légmozgásról két Silverstone Air Penetrator ventilátor gondoskodik.


(forrás: bit-tech.net) [+]

A konfiguráció alapját egy ASUS Maximus IV Gene-Z deszka képzi, benne egy Intel Core i5-2500K processzor és 2 darab 4 GB-os Kingston HyperX Genesis memória kapott helyet. A megfelelő mennyiségű képkockát egy ZOTAC GeForce GTX 580 AMP2 Edition videokártya pumpálja a kijelzőre, az adatokat pedig egy 128 GB kapacitású Samsung 830 SSD tárolja. A komplett rendszert egy Chill CP-1000M 1000 wattos tápegység eteti. Maga a munkafolyamat és a többi kép a projekt eredményéről itt tekinthető meg.


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés