Hirdetés

Új, vékony 23"-es monitorok az Acer kínálatában

Az Acer két új, LED háttérvilágítású LCD kijelzője bukkant fel, egyelőre csak Japánban, de várhatóan a világ más tájain is fokozatosan bevezetésre kerülnek az S235HLBii és S230HLCii modellek. A két típus közül felépítésénél fogva az előbbi az érdekesebb, ugyanis a kijelzőtartó állványzat nem középen, hanem kicsit jobb oldalra elcsúsztatva kapott helyet. A talp lapos és szögletes, viszonylag nagyméretű, aminek oka, hogy ebben kapott helyet az elektronika és a csatlakozók is. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a kijelzőpanel rendkívül vékony legyen, így a mérnökök éltek is ezzel a lehetőséggel.

Az S230HLCii ezzel szemben egy hagyományosabb külsejű és felépítésű monitor, kevésbé szögletes és vékony megjelenéssel, mint az S235HLBii, de itt is minden lehetőséget megragadtak a tervezés során, hogy minimalizálják a méreteket.

Acer S230HLCii Acer S230HLCii
Acer S230HLCii [+]


Acer S235HLBii [+]

A két kijelző között leginkább csak a külsőségekben van különbség, a technikai paraméterek a csatlakozók számát és típusát leszámítva megegyeznek. A 23"-es képátlójú, külső tápegységgel rendelkező modellek 1920x1080 képpont felbontású TN+Film panelt kaptak 170/160 fokos betekintési szögekkel és 5 ezredmásodperces válaszidővel. Az elérhető maximális statikus kontrasztarány 1000:1-hez, fényerőben pedig 250cd/m²-re számíthatunk. Az S235HLBii két darab HDMI és egy darab analóg (D-Sub) bemenettel, míg az S230HLCii egyetlen analóg bemenettel rendelkezik a képek tanúsága szerint, bár a gyártó japán weboldala HDMI-ről is említést tesz.

Az Acer S235HLBii és S230HLCii kijelzők árai egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés