Hirdetés

Elindult az „Acer a Gyermekekért” projekt!

Az Acer világszinten kulcsfontosságú kérdésként kezeli a társadalmi szerepvállalást, legyen a jótékonykodás vagy sport (amiről blogunk keretein belül már mi is beszámoltunk részletesebben), esetleg olyan egyéb téma, mint a környezetvédelem, vagy az IT ágazat zöldebbé tétele. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a vállalat immár ötödik éve házigazdája a CSR (Corporate Social Responsibility) világfórumnak, melynek célja a minél energiatakarékosabb és környezetbarát informatikai gyártás elérése. Az Acer regionális képviseletei, így a magyarországi részleg is kiveszi a részét a szerepvállalásból; példának okáért említhetjük a kolontári vörösiszap-katasztrófát, amikor marketingkeretből átutaltak át jelentősebb összeget a bajba jutott község bankszámlájára.

Az Acer Magyarország legújabb kezdeményezése a hazai egészségügy és több százezer gyermek nehéz helyzetét próbálja megkönnyíteni. A vállalat úgy gondolja, hogy „a gyermekek a jövő zálogai”, így olyan dologban szeretnének segíteni most, amivel a gyermekek védelmét tudják támogatni. Ennek folyományaként hívták életre az „Acer a gyermekekért” projektet, aminek részeként a cég minden egyes eladott terméke után 100 Ft-ot különít el a projekt egyenlegén, amivel a karácsonyi időszakban a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány segítségével a Heim Pál Gyermekkórház Intenzív osztályát szeretné támogatni – életmentő berendezésekkel és egyéb hasznos készülékekkel.

A hazai márkaképviseletnél bíznak benne, hogy idén is sikeres évet zárnak, és így több millió forinttal tud majd hozzájárulni a Heim Pál Gyermekkórház egyik legfontosabb osztályának hatékonyabb jövőbeni működéséhez. Az 2013. április 1-jén induló és 2013. december 1-jén záruló projekt dedikált honlapján folyamatosan nyomon követhető az éppen aktuális egyenleg, illetve a kezdeményezéssel kapcsolatos friss hírek is nyomon követhető ugyanezen a webhelyen.

A vállalat aktuális társadalmi szerepvállalásról bővebben is foglalkozunk majd az Acer blogban!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés