Acer blog: professzionális notebookok a közeljövőben

Az üzleti szegmensbe szánt Travelmate felhozatal a 2011-es évben három csoportra tagolódott: a mindennapos használatra (TM7750, TM5750, TM5760, TM7750), egész napos használatra (TM8573, TM8473, TM8481) és a kifejezetten termelékenységre, azaz vállalati környezetre kihegyezett (TM6595 és TM6495) konfigurációkból áll. Mindháromban közös pont az Intel Sandy Bridge processzorok használata, azonban nem mindegyikben érhető el az összes CPU. A legfelülre pozicionált, termelékenységre kihegyezett notebookokba például a Core i3 központi egységek már nem kérhetők, míg a belépőnek kikiáltott, mindennapos használatra szánt konfigurációkhoz Core i7 nem rendelhető még.

Ezen felül természetesen vannak különbségek, például a méretben: a csúcs- és középkategóriás Travelmate-ek csak 15,6 és 14 hüvelykes kivitelben készülnek, míg belépőszinten 17"-es modell is megtalálható lesz. Lesznek még eltérések a felépítésben, az anyaghasználatban, a dokkolhatóságban, illetve az olyan funkciók meglétében, mint a TPM vagy az extra biztonság. Az egyes típusok dedikált NVIDIA vezérlővel kerülnek forgalomba, ezek pedig négy monitor kezelésére lesznek képesek, amennyiben a notebookhoz csatlakoztatható a ProDock dokkoló.

ProDock
ProDock

Az Acernél dolgoztak az akkumulátorok tartósságán is, aminek eredménye a PowerSmart Long Life Battery lett. Az újítás lényege, hogy az új energiatárolók 1000 töltési ciklus után is képesek kapacitásuk 80%-nak leadására, szemben a hagyományos akkukkal, melyek legrosszabb esetben már 300 ciklus környékén sem tudják biztosítani a 80%-ot. Hozzá kell tennünk, hogy az Acer terminológiájában egy töltési ciklus nem azt jelenti, hogy az akkut hányszor dugtuk töltőre, hanem azt, hogy hányszor töltöttük teljesítményének 100%-ra. (A könnyebb érthetőség kedvéért egy példa: a 100%-ra töltött notebookot egyik nap lemerítjük 50%-ig és feltöltjük 100%-ra, majd másik nap újból lemerítjük 50-ig és újból feltöltjük teljesen, akkor ez számít egy ciklusnak, hiszen 2-szer töltöttünk 50%-ot, ez adja ki a 100% kapacitást).

Végül pedig még egy, hűtéssel kapcsolatos újítást szeretnénk említeni: a DustDefender megakadályozza, vagyis késlelteti, hogy a hűtőbordákat eltömje a por, rontva ezzel a hűtés hatásfokát. Az Acer nem árulta el pontosan, hogy működik a rendszer, csupán annyit közöltek, hogy a DustDefender képes kihajtani a rendszerbe bekerülő port alacsony rendszerterhelés mellett is.

A 2011-es Travelmate konfigurációk folyamatosan érkeznek a boltokba, reméljük legkésőbb 1-2 hónapon belül az összes típus itthon is megvásárolható lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények