Hirdetés

Acer Aspire 9100: szórakozáshoz teremtve

A hazánkban is jelentős forgalmat lebonyolító Acer még a nyár beköszönte előtt számos új noteszgép-modellel kedveskedik az olyan, sokat utazó felhasználóinak, akik otthon vagy az utazásaik során keletkezett szabadidejükben szórakoztatóeszközként tekintenek az eddig zömében csak munkatársi szerepet betöltött notebookra.

Ilyen szórakoztató mindenes az Aspire család legújabb, 9100-as modellszámot viselő tagja, mely a rendkívül közkedvelt Intel Centrino technológia legújabb generációjára épülve asztali rendszereket megszégyenítő felszereltséggel és sebességgel kecsegtet. A többféle kiépítésben piacra kerülő Aspire 9100 akár 2 GHz-es processzorral, kiépítéstől függően 512 vagy 1024 MB memóriával érkezik, maximum 100 GB-os merevlemezes háttértárat nyújt, illetve kétrétegű lemezek írására képes DVD-íróval segíti az adatok archiválását. A gép három ismert memóriakártya-típussal is elboldogul; a 3 az 1-ben olvasó MultiMediaCard, Secure Digital és Memory Stick kártyák olvasására és írására képes.

Az Aspire 9100 kiemelkedő képi élményt nyújt a felhasználóknak, erről gondoskodik a fényes és kontrasztos CrystalBrite rendszerű, 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800) felbontású kijelző, melyre az ATI középkategóriás, 128 MB memóriával ellátott, PCI Express csatolófelületen kommunikáló Mobility Radeon X600-as vezérlője „rajzolja” a képet. Egyes modelleket TV-tunerrel is ellátott a gyártó, mely a mellékelt távirányítóval kiegészülve szinte minden igényt kielégítő egyszemélyes szórakoztatócentrummá varázsolja a legújabb Aspire noteszt.

Az új Acer noteszgép mindemellett természetesen csatlakozási és kommunikációs lehetőségeit tekintve sem marad el a nagyoktól; a szokásos USB, Firewire csatolók, a TV-kimenet (és -bemenet) mellett modem, gigabites vezetékes és 802.11b/g rendszerű vezeték nélküli vezérlő található a gépben.

A gyártó a gép fejlesztése során igyekezett hangsúlyt fektetni az energiatakarékos üzemre; gyári adatok szerint a tartozékként szállított nyolccellás akkumulátorral mintegy három órán át képes üzemelni a gép. Akik azt gondolnák, hogy az Aspire család tagjai jórészt zömök, ormótlan és nehéz eszközök, azoknak legalábbis a 9100-as modellel kapcsolatban meg kell változtatniuk álláspontjukat; a gép ugyanis összecsukva mindössze 3,5 cm vastag, és tömege pár dkg híján 3 kg alatt marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés