Hirdetés

Abit alaplap VIA PT890 chipsettel

A VIA PCI Express-támogatással szolgáló északi hídjával, a PT890-nel kapcsolatos hírek tavasszal még azt valószínűsítették, hogy a lapka akár meg is előzheti az Intel 915 és 925 Express chipkészleteinek bemutatását. Közben kiderült, hogy gondok adódtak az interfésszel, és – bár a gyártó június elején, a Computexen már referencialappal demonstrálta a PT890 hibátlan működését – a sorozatgyártás megkezdését egyes források szerint július végére kellett halasztani. A PT890 azóta sem került fel a VIA honlapján szereplő termékek közé, ez azonban a jelek szerint nem tart már sokáig.

Az Abit VG7 jelzésű alaplapja a VIA PT890/8237 párosra épül, és mPGA478 tokozású, legfeljebb 800 MHz sebességű rendszerbusszal készülő, Northwood és Prescott magos Pentium 4 processzorokat képes fogadni. Négy memóriafoglalata összesen akár 4 GB DDR400-as RAM-ot szolgál ki, és lehetőség van ezek kétcsatornás meghajtására is. A grafikus vezérlő számára egy PCI Express x16 és egy AGP8X foglalat biztosított, a többi bővítőkártya számára egy PCI Express x1 és három PCI interfész áll rendelkezésre.

Az alaplapon található két SATA150-csatlakozó segítségével JBOD, RAID 0 vagy 1 tömbökbe rendezhetők a merevlemezek, ezeken kívül két IDE-port vehető igénybe. A hálózati csatlakozásról egy külön chip gondoskodik 1 Gbps adatátviteli sebességet biztosítva. Az audiovezérlő hatcsatornás hanggal szolgál, amelyhez digitális (SPDIF) be- és kimenet dukál; az USB 2.0 portok száma nyolc.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés