Hirdetés

A Yamaha ismét a csúcson!

A Yamaha írói mindig is kiváló minőséget, új, profi technikákat és persze magas árat képviseltek, azonban tény, hogy ezek a meghajtók az adott korszakban valóban magasra tették a lécet. A sebességverseny idején (vagyis napjainkban) lemaradtak, eddig a csúcspéldányt náluk a mindössze 24x sebességre képes CRW3200 jelentette.

Természetesen mostanáig, ugyanis itt a CRW-F1, melynek nevében az F1 valószínűleg a Schumacher szintű gyorsaságra és profizmusra utal (bocs a McLaren rajongóktól, amúgy meg nem nézek F1-et :D). A design nem sokat változott a korábbi típusok óta, azonban az igen gazdag feature lista mégtovább hízott, ami persze mindenkinek csak örömére szolgál.



Íme a képességeinek rövid áttekintése:
  • 44x írási sebesség (CAV üzemmódban!)
  • 24x újraírási sebesség (P-CAV üzemmód)
  • 48x olvasási sebesség (CAV üzemmód)
  • 8 MByte buffer
  • SafeBurn védelmi rendszer
  • Advanced Audio Master Quality Recording (AAQR)
  • Mt. Rainier
  • DiscT@2 Laser Labeling System

    A sebessége ismét a leggyorsabbak közé helyezi, valószínűleg a júliusi megjelenéskor a legfürgébb írónak számít majd a piacon, mivel a CAV üzemmód segítségével gyorsabb tud lenni, mint az elvben azonos sebességű CLV alapú írók. Az újraírási sebesség meghökkentően nagy, egy éve még a natúr CD-R írás is lassabban ment!

    Az AAQR technológia lényege, hogy némi hely feláldozásával minden eddiginél tökéletesebb audio CD-ket lehet összehozni, melyek már valóban nagyon jól szólnak. 650 MByte-os CD esetében 63 perc, 700 MByte-os lemeznél pedig 68 perc áll rendelkezésünkre. Nos igen, a minőség mindig is áldozatokkal járt...

    A DiscT@2 technológia viszont ismeretlen lehet, azonban akik követték az idei CeBIT-ről szóló tudósításainkat, azok emlékezhetnek rá, hogy a Yamaha egy új eljárást fejlesztett ki, melynek segítségével a lemez felhasználatlanul maradt részére bármilyen grafikát vagy szöveget "gravírozhatunk" föl. Így nem muszáj a CD-re írni filccel a tartalmat, elég rápörkölni a lemezre!



    Az író valószínűleg nagyon drága lesz, azonban a megszokott (kiváló) minőség, és az előbb felsorolt speciális képességek nagyon vonzóvá tehetik. A sebessége pedig végre eléri a vetélytársak szintjét, így a Yamaha ismét a csúcsra kerülhet!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés