Hirdetés

A világ leggyorsabb CD-írója a Yamaha-tól

A CD-írási rekordot eddig is a Yamaha CRW2100x (16xx x) sorozata tartotta, azonban a CeBiT-en saját csúcsukat még tovább javítják. Megjelenik a CRW2200x (20xx x) széria, amelynek írási sebessége eléri a 3MB per secundumot. Természetesen ezt az adatot kellő óvatossággal kell kezelni, a 20 szoros írás csak a lemez külső kerületeire érvényes, a belső sávokat ennél lassabban vési a meghajtó.

A CRW2100x modellek nagy hiányossága volt a Buffer-Underrun, azaz a CD-író és a számítógép közötti adatolvasási sebesség ingadozásából fakadó írásmegszakadás, elleni védelem. A konkurens gyártók már rég kidolgozták saját technológiájukat (például Plextor : Burn-Proof , Ricoh : Just-Link) a hiba feloldására, míg a Yamaha csak a nagy cache-t tudta felmutatni. Ezt a hiányt pótlandó végre kifejlesztették saját technológiájukat, amely a SafeBurn nevet kapta. Az új sorozat megőrzi az előd minden pozitív paraméterét, tehát az óriási 8 MB-os puffert, a partial-CAV írási módszert stb.

A termékcsaládnak öt tagját mutatják be: a CRW2200E (belső ATAPI), a CRW2200S (belső SCSI-3), a CRW2200SX (külső SCSI-3), a CRW2100IX (külső IEEE1394) és a CRW2200UX (külső USB2.0), számunkra a legfontosabb, az IDE-s verzió (E széria) csak a második negyedévben várható.

Azóta történt

Hirdetés