Hirdetés

1,4 GB egyetlen CD-n a SANYO jóvoltából!

A SANYO Electric Co. ma bemutatta legújabb fejlesztését, a "HD-BURN" nevű optikai lemez technológiát, melynek segítségével egyetlen CD-R80 lemezre 1,4GB-t tárolhatunk. Ez dupla adatsűrűség, hiszen a népszerű és olcsó CD-R 80 perces lemezek 700 MB kapacitásúak... voltak!

(Persze, jól emlékszünk a Mount Rainier nevű, hasonlót ígérő és tudó opcióra)

Ha az optikai tároló piacot megfigyeljük, akkor azt látjuk, hogy számos jó, ám igen költséges megoldás létezik. Egy DVD lemezre 4,7GB adatot archiválhatunk, ami igen nagy kapacitás, viszont a körülményektől függően már kérdés, hogy ki is használjuk a teljes 4,7 GB-ot...

Az "1,4 GB egy CD-re" nem old meg mindent, sőt, de gondoljunk csak bele, hogy az egyre népszerűbb "DivX tábor" milyen örömmel fogadhatja a hírt! Ők tipikusan azok, akik eztán egyetlen CD lemezzel letudnak egy filmet, nem kell tehát darabolni, cserélgetni, vesződni.

Figyelemre méltó az is, hogy a HD-BURN technológiával készített lemezt a mindennapi, otthoni DVD lejátszók is képesek lesznek lejátszani egy firmware frissítés után.

A HD-BURN jellemzői:

  • Két kapacitás közötti választási lehetőség a meglévő CD-R80 médiánál.
  • HD-BURN módban 36x sebességű rögzítés.
  • BURN-Proof támogatás.
  • Felhasználói szoftverek terén elsőként a Nero Burnig Rom támogatja

Az első meghajtókat karácsonyra vehetjük kézbe. A mindent eldöntő ár még nem ismert, de reméljük, nem a DVD írók fölé pozicionálják a terméket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés