Hirdetés

Megérkeztek a világ első All-in-One Full HD-s 3D tévéi

Ki mondta, hogy a plazma halott? A Panasonic például olyannyira bízik az eljárásban, hogy most is a versenytársakat lefőzve lepte meg a piacot elsőként egy nagy durranással. Az már nem újdonság, hogy ha egy gyártó integrált merevlemezzel vagy Blu-ray lejátszóval turbózza fel a Full HD felbontású 3D tévéjét, de olyat még senki sem csinált, hogy egy készülékbe épített volna bele egy Blu-ray-írót és egy HDD-t.

A jégnek egyszer meg kellett törnie, és ezt most a Panasonic lépte meg a világon elsőként, mégpedig az RT2B család két tagjával, egészen pontosan a TH-P46RT2B, TH-P42RT2B típusjelzésű termékekkel. A szemfülesebbek ebből már kiszúrhatták, hogy egy 46 és egy 42 hüvelykes modellről van szó.

Panasonic All-in-One 3D Full HD TV
Panasonic All-in-One 3D Full HD TV

Mindkét készülék Full HD-s, azaz 1920x1080 pixeles felbontással operál, plazma technológiára épül, a maximális natív kontrasztarányuk pedig a gyártó szerint 5 000 000:1. Az integrált merevlemez tárolókapacitása 500 GB, és a háromdimenziós adásokat éppúgy lehet erre rögzíteni, ahogy a Blu-ray médiákra. Természetesen a hagyományos tartalmak felvétele sem akadály. A termékekre három HDMI és egy D-Sub csatlakozó került, sőt a manapság elmaradhatatlan USB interfészek is alapfelszereltség részét képezik. A DLNA tanúsítvánnyal is rendelkező TV-k képesek a különféle internetes tartalmak megjelenítésére, továbbá Skype-olni is lehet velük.

Mindkét termék Japánban kerül először a boltokba, méghozzá augusztus 27-én, ám utána várhatóan a világ más tájain, így Európában is elérhetőek lesznek körülbelül 5000, illetve 4500 dollár körüli árcédulával. Ez alapján úgy néz ki, hogy első körben nem számíthatunk arra, hogy a japán konszern majd ezzel a két megoldással gyalulja le a magyar piacot.

Előzmények

Hirdetés