Hirdetés

A Toshiba a nyertes csapathoz igazolt

A CD-k és DVD-k térnyerése után kétféle szabvány is napvilágot látott a következő generációs optikai adattárolók piacán, amelyek mögött a legnagyobb befolyással bíró gyártók álltak, mindkét oldalon. Már 2008 márciusában eldőlt, hogy a Sony vezette Blu-Ray Disc Szövetség nyerte a formátumháborút, ezért a HD DVD Promóciós Csoport beszüntette tevékenységét.

Az elmúlt időszakban a Toshiba csak a sebeit nyalogatta, de egy június végi találkozón már felvetődött annak a gondolata, hogy ők is beállnak a Blu-rayt támogatók sorába. A cég azóta már leköszönt elnöke, Atsutoshi Nishida akkor úgy fogalmazott, hogy hiba lenne csak azért távol maradni a Blu-ray termékek piacától, mert elveszítették a formátumháborút.

Végül a részvényeseknek sikerült megegyezniük, és a múltat félretéve bejelentették, hogy hivatalosan is csatlakoznak a Blu-ray Disc Szövetséghez (BDA). A kiadott közlemény szerint a Toshiba – saját felhasználóinak szükségleteit és a piaci igényeket figyelembe véve – még az idén megkezdi a kéklézeres lemezekkel használható asztali lejátszók, valamint PC-s és notebookos optikai egységek forgalmazását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés