Hirdetés

A Thermaltake is készít videokártya-tápot

Múlt heti hírünkben beszámoltunk róla, hogy a számítógépes tápegységeket gyártó FSP merőben szokatlan koncepcióval áll elő a hét végén kezdődő CeBIT alkalmával: a vállalat ezen a kiállításon mutatja be a nagyközönségnek első VGA-tápját, azaz egy olyan speciális tápegységet, mely kizárólag a grafikus rendszer áramellátását szolgálja. A koncepcióban minden jel szerint az FSP riválisai is látnak lehetőségeket, a Thermaltake ugyanis pár nappal ezelőtt bejelentette saját, hasonló megoldását.

A Thermaltake Purepower Power Express 250W – melyről a vállalat azt állítja, hogy a világ első, videokártyákhoz készült tápegysége – csak apró módosításokban különbözik az FSP megoldásától, azaz ez a táp is a számítógépház egyik elülső, 5,25”-es rekeszébe illeszthető, a háztartási elektromos hálózatról kapja az áramot, és hűtéséről szintúgy 4x4 cm-es ventilátor gondoskodik – igaz csak egy darab, mely a hőmérséklettől függően változtatja a fordulatszámát és percenként maximálisan 5500-at pörög.

A fekete színű, 250 wattos (300 wattos csúcsterheléssel) VGA-táp előlapjára egy főkapcsoló került, mely az ATX-es tápokhoz hasonlóan kapcsolja az áramellátást, a Thermaltake megoldása mindemellett egy speciális toldókábel bekötése után érzékeli, amint a rendszer „fő tápegysége” feléled, így önmagát is automatikusan bekapcsolt állapotba tudja helyezni. A Thermaltake Purepower Power Express 250W-ot kifejezetten multiGPU-s rendszerekhez szánja a vállalat, így ez a táp az FSP megoldásával ellentétben két elkülönített 12 voltos ágat kínál a grafikus rendszernek.

A Thermaltake videokártya-tápjának ára (akárcsak az FSP hasonló termékénél) egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés