Hirdetés

300 watt a grafika szolgálatában

Lapértesülések szerint a hannoveri CeBIT alkalmával fogja bejelenteni a számítógépes tápegységeket gyártó FSP legújabb fejlesztését, mely egy teljesen új áramellátási koncepció első képviselője lehet a piacon. A merőben szokatlan elgondolás alapja, hogy az egyre többet fogyasztó csúcskategóriás videokártyák dedikált tápegységet kapnának, mely teljesen szeparáltan működik a számítógép többi komponensét ellátó, hagyományos áramszolgáltatótól.


Forrás: X-bit labs

A rendszer kialakítása a minden számítógépházban megtalálható 5,25 hüvelykes bővítőrekeszekre épít; azaz a VGA-tápegység pontosan passzol az eredetileg optikai egységek, illetve a korai floppyk számára fenntartott bővítőhelybe. A hírek szerint az FSP VGA-tápja maximum 300 W teljesítményt (25 amper egy 12 voltos ágon) tud leadni a hozzá csatlakoztatott videokártyáknak, ezzel lényegében az összes jelenleg forgalmazott csúcskategóriás videokártyát képes árammal ellátni még akkor is, ha azok párosával vannak a rendszerbe illesztve.


Forrás: X-bit labs

Az új tápegység hagyományos társaihoz hasonlóan a 230 voltos hálózatról üzemel, és aktív hűtést igényel. A szellőzést két 40x40 milliméteres, hőfok vezérlésű ventilátor biztosítja az FSP VGA-tápegységénél, az előlapról mindemellett nem hiányoznak a látványosságról gondoskodó kék színű LED-ek sem.

A heteken belül debütáló újdonság fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés