Hirdetés

A Sony nem sieti el a Blu-ray premiert

Noha a Sony hetekkel ezelőtt meglehetősen nagy hírverést csapva bejelentette, hogy május 23-án kívánja hivatalosan útjára bocsátani kék lézeres adattároló technológiáját, a japán vállalat minden jel szerint csak nyers Blu-ray lemezeivel lesz jelen a piacon ebben az időpontban. Mint arról korában beszámoltunk, az első asztali Blu-ray olvasó alighanem a Samsung gyárában látja majd meg a napvilágot, akárcsak az első, asztali számítógépekbe szerelhető Blu-ray író.


Sony BWU-100A: nyárig a vitrinben marad - Forrás: Blu-ray.com

A Sony a múlt héten közölte, hogy saját márkaneve alatt először a nyár derekán – vélhetően valamikor júliusban – kerülnek Blu-ray kompatibilis hardverek a boltok polcaira. A BDP-S1 típusjelzést viselő asztali Blu-ray lejátszó és a VAIO RC családba tartozó, Blu-ray írót tartalmazó számítógép mellett készül majd egy különálló termékként értékesített, PC-kbe szerelhető író is. A BWU-100A típusú egység a Samsung áprilisban érkező írójához hasonlóan 25 és 50 GB-os BD-R és BD-RE lemezekre ír majd adatot (méghozzá kétszeres tempóval), mindemellett megírja a korábbi technológiákat képviselő CD és DVD nyersanyagokat is.

Bár a rivális HD DVD szabványnak megfelelő asztali olvasók szállítása már kezdetét vette, és a Toshiba olcsóbbik, HD-A1 típusjelzést viselő kék lézeres olvasója már fel is tűnt az on-line áruházakban, több kiadó különböző „technikai problémákra” hivatkozva elhalasztotta a március 23-ára tervezett HD DVD megjelenéseket. A hírek szerint április közepe előtt nem várható egyik stúdiótól sem ilyen kiadvány, mindemellett számos korábban említett film hiányzik az új megjelenési listáról.

A számítógépekbe szerelhető író piaci megjelenési idejét egyelőre nem határozta meg konkrétan a gyártó, ugyanakkor a BWU-100A vélhetőleg a Blu-ray írót tartalmazó VAIO számítógéppel együtt debütálhat majd júliusban. A Sony első PC-s Blu-ray írójának várható fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés