Hirdetés

A Sony elégedett a Blu-ray eszközök eladási adataival

Az elmúlt hetek alatt kiderült, hogy az ünnepi bevásárlások során az asztali Blu-ray lejátszók és a hozzájuk tartozó lemezek rendkívül kedvelt árucikkekké váltak, azonban már most biztosra vehető, hogy nem fog sikerülni az előrejelzésekben megadott mennyiséget értékesíteni. A Sony ettől függetlenül elégedett a 2008-as évben elért eredményekkel.

A jelenlegi Blu-ray lejátszók közül a legolcsóbb termékek 200 dolláros áron vásárolhatók meg. A Sony Pictures Home Entertainment elnöke, David Bishop szerint ezek a lejátszók a legkedveltebbek a vásárlók körében. Ennek következtében a karácsonyig hátralévő időben a vállalat kiemelt figyelmet fog fordítani az olcsóbb készülékekre, és különböző akciókkal próbálják majd még vonzóbbá tenni azokat.

Bishop azt is elmondta, hogy az újonnan megjelent, Hancock című amerikai filmből hat nap alatt 300 000 darabot adtak el, s ezt a vállalat jó eredménynek tartja. Ennek megfelelően a Blu-ray lemezen megjelenő premierfilmek továbbra is a jelenlegi, prémium árkategóriában keresnek majd gazdát. A 2009-es tervekről igen szűkszavúan nyilatkozott, de véleménye szerint a Blu-ray formátum  a megfelelő ütemben terjed, ezért jövőre elérhető a 150%-os növekedési ráta a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés